Adiolasbloggen!
           

Väldigt längesen :-)

Sitter här och kl är strax 01:00. Borde egentligen gå och lägga mig, men tröttheten har inte riktigt infunnit sig :-) Sen tänkte jag att skriva i bloggen kanske man skulle göra, var ju väldigt längesen sist. Och alla har ju inte facebook där jag oftast skriver vad som händer och sker.
En del tycker det är löjligt med fb, men se det tycker inte jag. Sen får man välja vad man vill skriva osv. Men kul att "träffa" gamla vänner.
Faktum är att jag träffat många nya vänner via nätet. Flera träffar jag då och då och några har jag blivit riktigt nära vän med.
Och det bästa av allt. Ingvar och jag träffades via nätet. Det bästa som hänt i mitt liv <3 I sommar är det 11 år sedan vi träffades :-)

 


Sen jag skrev sist så har valparna födds. Och de flesta vet väl att det blev 6 tikar och 2 hanar. De är på måndag 6 veckor, så det börjar bli full rulle nu. Är nu som man kan säga att kiss och bajsålder börjar. Man tycker inte man gör annat... Fast det gör man ju. De är så härliga och de älskar att få uppmärksamhet.
De tränas också att stå på trimbordet, för i helgen ska de första uppställningsbilderna tas. Tycker de ser väldigt bra ut, så ska bli kul att fota.
Vinna gör inte så mycket med dom längre, eller jo.. Hon gillar att vara med dom, kika så de mår bra. Men snutta är det så gott som slut med. En liten slurk i farten kan hon ge, men sen räcker det.
Mammarollen har istället Tara tagit över. Ja den hunden är så snäll och älskar valpar. Så hon ligger med dom så mycket hon får, dia gör dom också. Men hon har ingen mjölk, så är nog bara mysfaktorn valparna får. Men hon får heller inte vara med dom hela tiden, för då är risken mjölken kommer i gång.

Jul har det ju också varit, nu väntar vi på våren. Men vill berätta att vår blandras Kita fick vi ta bort på juldagen. Vi hade gått och väntat på det. Men hon hade mått bra, men hade många tumörer och en som satt illa till mot vulvan. Det gick på bara några dagar, att hon inte ville ha mat och att just den tumören som satt illa till blev irriterad. Och då tvekade vi inte, utan hon fick somna in.
Vår vän och valpköpare Catarina som är veterinär var snäll och kom hit, så hon fick somna in i sin korg här i vardagsrummet. Så skönt det var att få göra det hemma. Hoppas vi kan göra så med de andra också när det är dax. Vila i Frid Kita <3


Ingvar, ja Ingvar... Han jobbar och jobbar, han sitter vid sitt skrivbord och har fullt upp. Men han trivs med det och tur är väl det :-)

 

Och efter mycket funderingar hit och dit, så har vi beslutat att Cookie ska få valpar. Så nu är hon parad och vi hoppas det är smått i magen. Nu när beslutet äntligen är taget och parningen är gjord, så ser jag verkligen fram emot detta.  Alla som har dvärgschnauzer säger att det är så smidigt med dvärgvalpar, ja vi får se :-)

 

Nu är klockan strax 01:30 och nu känner jag huvudet längtar efter kudden.

Ha det så gott alla, ska försöka skriva snart igen :-)

Hej hopp!

 

Längtan...

Hej hopp...

Längesen jag skrev, men jag velar hit och dit om jag ska ha en blogg. Blir ju man skriver kanske samma här som på fb :-)


Nu börjar Vinna bli tjock, hon har världens gulligaste mage. En sån söt liten Vinna-mage..
Hon tar det mest lugnt, men är med ute, men här inne ligger hon mest i soffan och ser ut som hon säger *ni vet ni ska passa upp mig nu* Och det gör vi ju så gärna :-) Ca 3 veckor kvar tills vi har smått i huset :-) Vi längtar verkligen nu, ska bli så kul med valpar igen!

 

 

 

Ni som inte har fb och är vän med mig där så vet ni inte att vi mist vår goa Fina. Hon blev påkörd av tåget den 22 nov.
Ingvar var ute med hundarna och när han gick hemåt så gick Fina ute på gärdet. Vi tror hon hörde en jakthund, för de jagade här i skogen då. Hon stack och kom inte hem. Åh vad vi letade, Ingvar var ute och ropade och åkte runt med bilen, sen gjorde jag samma sak.
Efter ett par timmar ringde polisen i Jönköping. Och jag blev ju glad, för jag tänkte att någon hittat henne och lämnat in henne. Även som jag samtidigt tänkte att vart sjutton skulle de hittat henne..
Men lokföraren märkte han körde på något, men visste inte vad. Så han ringde och anmälde det. Och tydligen är det så att de måste åka ut inom en timme och titta vad det kan vara, annars blir det böter.
Så skönt vi iallafall fick veta det så fort, så vi slapp gå och vara oroliga.
Hon dog direkt, det såg man på skadorna.
Hon ligger nu begravd i den stora trädgården där några av våra andra hundar och katt ligger. Hon har haft ett ljus tänt hos sig hela tiden sen dess. Och kommer säkert ha hela vintern.
Ja, så sorgligt, men tänk om vi aldrig fått veta vad som hänt. hemska tanke...


 

Ja, vad händer annars... Inte mycket :-) Varit på nån utställning, hälsat på i Mariestad, myser med hundar, hästar och Ingvar såklart :-)
I dag har vi köpt en "ny" bil, så den har jag varit och hämtat. En med större utrymme, så nu kan jag nog släpa med alla hundarna om jag så skulle vilja.

 

 

 

Klockan är nu 23:30. Det är Columbo på tv. Jag vet Ingvar ville titta på det, men han skulle vila lite innan sa han. Och jag är lite elak och har inte väckt honom. Han sover för lite och jobbar för mycket, så nu får han sova. Är Columbo varje dag på veckorna, så han får se nästa avsnitt :-)

 

 

Nu ska jag hoppa i säng också, och ska se om jag får igång bloggandet igen. Är ju så kul att skriva :-)


Ha det gott alla :-)

Hänt en del sen sist..

Fredag kväll och slappar framför datorn och tv:n.

Ingvar pysslar på kvällen som vanligt och jag väntar på lite fredagsmysmat. I kväll blir det varma mackor.

 

För snart två veckor sedan fick jag åka in akut till sjukhuset Ryhov. Jag hade åter igen fått tarmvred så bleb en akutoperation. Nu efterhand inser jag hur länge jag gått med problem i magen. Jag op ju för tarmvred i nov förra året. Såret läkte dåligt och jag fick åka in flera ggr för tömma det på vätska. Jag låg också inne över nyår för då var det värre än vanligt.
Då fick de ut en himla massa var och jag fick äntligen antibiotika.
Men efter ett tag började magen puta ut och det visades sig jag hade fått ett bråck just där det hade läkt dåligt.
Var tänkt jag skulle op det i våras, men drogs ut på det stup i ett. Nu hade jag fått en tid till 19 sep.
Men eftersom jag då fick tarmvred igen så tog de bråcket samtidigt. Så nu är det inga lyft, inte hålla i hundar som drar. Fast det gör inte våra :-)
Ja jag ska ta det allmämt lugnt.

Jag som hade planerat att åka till Öland på utställning, insåg att det kommer ju inte gå.
Men Millan, min goa bästa vän. Följde med och fixade allt. Jag bara var med och slappade :-)
Och bra jobb gjorde hon ju också (resultat får ni läsa om på resultatsidan).


Vi har också haft valpträff för F-kullen, ihop med Millan (Kennel Delonnix). En träff som jag tycker blev väldigt bra på alla sätt och vis..
Bilder på hemsidan kommer, har bara inte orkat ta tag i detta än.

 

Har ju varit på en inofficiell utställning på Jönköpings brukshundklubb också. Hade med Volta "Adiolas Fabiola". Men mig blev hon BIR och BIG-3. Men det roligaste var att lillfodervärden Siri var med i barn med hund och blev 2:a :-) De var så otroligt duktiga. Kanske en bliviande handler som jag kan släpa med runt på lite utställningar i framtiden :-)

 

Ja det för bli detta för denna gången, nu kom Ingvar med mat :-)

 

 
                         
Siri och Volta

Ha det bra alla :-)

Vilken sommar vi haft!

Och då menar jag inte just Ingvars och Min sommar. Utan överlag. Fint väder så ingen kan klaga. Lite regn ibland och sen har solen tagit plats igen och man har fått njuta i fulla drag :-)

I natt har det regnat lite, men nu skiner solen och blir säkert en fin dag i dag också.

 

Klockan är snart 9 på morgonen och vid 11-tiden ska jag träffa Lotta för en av våra promenader. Så härligt att ha någon att gå tillsammans med, varit less på att gå själv, så ibland blir det inte ens av.
Hundarna kommer ju ut ändå, för Ingvar går alltid sin morgonpromenad med alla hundarna (utom Maya, hon ligger bakom min rygg nu och snarkar).
Sen går jag efter nån timme. Då brukar jag ha med 3-5 hundar, lite olika. Sen går Ingvar alltid en liten rastrunda på em.

 

 

Nu har jag fått hem både selen och en fin vagn som jag ska ha till ponnisarna. Först blir det Ronja, men med tiden kommer även Nemo få börja jobba lite.

 

 

I morgon lördag blir det valpträff för F-kullen. Vi kommer ha en träff ihop med kennel Delonnix (Maria Thim) som har träff för sin C-kull. Blir en stor släkträff, för så gott som alla hundarna är släkt med varandra. Fixa är tex mormor till alla valparna. Och mammorna till valparna är ju halvsyskon, så ska bli kul se alla tillsammans.

 

 

Nä, nu ska jag fixa till mig lite innan promenaden.

 

 

Hörs snart igen..

:-)

 

 

Vad skriver man i en blogg.....

Jag är nog ganska så öppen, men samtidigt funderar jag på hur öppen ska man vara?
Inom uppfödning är jag öppen. Jag vill inte hyscha om saker som har med avel att göra. Samtidigt så är man för öppen så känns det som alla är så bra och jag är sämre. Jag menar inte att uppfödare håller tyst (jo det finns de som gör det också). Utan jag tänker på att vissa saker måste man inte säga. För det gör varken till eller från. Bagateller helt enkelt..

Jag har en förmåga (dålig sådan) att jag är så himla duktig på att säga alla fel mina hundar har, istället för säga det som är bra. Det dåliga ser nog folk ändå :-) Och egentligen har vi ju toppenhundar. De är helt otroliga som familjehundar. De är vana att det kommer andra hundar hit, aldrig bråk eller tjafs.
Visst kan de tjafsa, men det hör till en flock och sånt ska också göras :-)
De är roliga.
De är kärvänliga mot alla.
De gör så vi får skratta varje dag.
De hittar på hyss så vi får fundera hur de tänkte där :-)
Ja, de är så himla mysiga våra hundar.
Alla har olika egenskaper, en måste göra på ett sätt, nästa ska sova så, en ska äta på ett vis.. Ja, man blir glad av dessa hundar..


Jag är en glad person, social och glad. Men jag har också dåliga dagar. Då jag inte är social, inte så glad. Ja man blir trött osv..
Jag har faktiskt varit sjukskriven en lång tid nu. Konstigt kanske och jag kan också tänka så ibland. Men stress har för mig blivit något väldigt jobbigt. Jag fixar helt enkelt inte stress längre och måsten är också jobbigt.
Jag blir stressad av att känna måsten. Ja, jösses, hur förklarar man det.
Jag fixar en dag eller två, men sen sover, sover och åter sover jag.
Just detta gör att jag glömmer.. Jag minns inte ansikten, jo de jag känner, men de jag bara tväffat några ggr, kan jag totalt glömt bort.
Jag får fråga Ingvar om och om igen vad han skulle göra, eller vart han skulle åka. Jag kan ringa honom ibland och fråga vart han är, fast han sagt att han ska dit eller dit... Ingvar är tålig :-) <3

Ja nu har jag öppnat mig lite, en del visste, en del visste inget :-)

 

 

Men jösses, jag glömde ju våra ponnisar. Tänk att jag blivit så kär. Dessa små hästar är precis vad som passar mig. Jag har väntat länge på en körsele och i går kom den. Jag har också köpt en vagn som jag ska hämta nästa vecka. Vet inte Ingvar :-) Jag ville egentligen överraska honom <3
Ja jag skulle ju sluta med hästar. Men nä, det gick inte. Hästar ger något som jag vill ha.
Så nu ska jag köra dessa två. Ronja och Nemo, som är halvsyskon, de har samma mamma.

 

Och mina goa hönor och tuppen-Ture. Är så roligt med dessa också. Jag har skämt bort dom i sommar. Så fort de ser mig ska de ha extra god mat. Ja jag har kokat gröt till dom, med lita av varje i. Mmm gott tycker dom...

 

Ha det gott alla :-)

 

PS. En stor kram till mina syskon Göran och Carina, ni är bäst :-)

 

 

Tänkte sidan skulle heta Notiser....

Som sagt, tänkte sidan skulle heta Notiser. Men sen fick jag se att det fanns en blogg som hörde till denna sida och varför inte testa ...

Jag gillar ju att skriva, både om smått och stort. Och skrev mycket förr i en blogg. Men nu blir det ju mest på fb man skriver. Men ska försöka skriva här också, alla har ju inte fb ;-)

Ha det gott alla, så hörs vi :-)