Och vilka är vi då?

Monica och vacker ara!

Jag är född (1965) och  uppvuxen i Mariestad. Flyttade hit till Habo okt -03. Jag har haft hund i många år. Min första egna hund skaffade jag 1983 och det var en Tervueren, med min nästkommande Tervueren så tävlade vi elitlydnad med 1:a pris och godkända i högre klass spår.

 

Jag är utbildad B-instruktör och agilityinstruktör inom SBK. Men är ingen aktiv instruktör sen många år tillbaka. Har varit medlem i brukshundklubben sen 1983.

Har funnits många olika djur i mitt liv. Marsvin, hamster, fiskar, sköldpaddor, kaniner, katter, hästar, hundar, undulater, papegoja, grisar... Tror inte det varit några mer :-) Nu är det "bara" hundar, hästar, katter och sen våran tupp och hönorna då såklart.

Mitt stora intresse är så klart våra hundar. De betyder allt för mig (och Ingvar så klart :-) ..) Hästarna har också en stor plats.
Det blir en del utställningar per år och då är det inte bara detta med att försöka få meriter på hundarna som är kul, utan även att man träffar många goa vänner.

 

Ingvar har nästan alltid en hund i knät på kvällen framför tv:n. Här är det Fixa som hann först :-)

Ingvar är född (1964) i Tingsryd i södra småland, men han och hans familj flyttade hit till gården 1970.

Efter grundskolan gick han lantbruksskolan så det har varit en självklarhet för honom att jobba inom jordbruket. Efter lantbruksskolan jobbade han på lite större gårdar men flyttade sen hem till gården igen 1989. Var då han började med sitt potatisskaleri och började arrendera gården av sina föräldrar. Han har sålt allt från 20 hinkar (7kg per hink) om dagen till 400 hinkar. När han sålde som mest så hade han några anställda och jobbade i stort sett dygnet runt. Men det säger ju sig själv, att det går inte i längden. Så till slut fick han trappa ner, men ändå fortsatte han med skaleriet men jobbade då själv.
Men sen ville han göra annat och det var något år efter att vi
träffades som vi började med grisar. Ingen av oss hade hållit på med dessa djur förut, men jag gick lite kurser och vi fick god hjälp av vår veterinär Klaus Buddeberg, så det gick bra.
Men var inte lätt att leva och få detta med grisar att gå runt, så vi la ner det 2010 tror jag det var...

Vi försökte då med hönor och ägg. Men eftersom vi inte hade det så stort och vi ville alla hönor ska kunna gå fritt och även ute utan att ha det trångt, så insåg vi efter nåt år att detta var inget för oss.
Så var det även med grisarna. Vi ville de skulle kunna gå ut och ha det fritt, men tyvärr, allt blir dyrare och köttet blir då också dyrare. Och då är det svårt att få köpare. Folk vill gärna ha kött från djur som haft det bra, men det får inget kosta ;-)


Men nu har Ingvar verkligen hittat något han trivs med och som går väldigt bra. Han håller på med bokföring och redovisning. Länk till hans sida finns på första sidan..

2006 Gifte vi oss här i trädgården Och Tara var vår ringbärare.

2007 köpte vi gården.